ГоловнаЕкономікаДержава

На Київ припадає 60% вакансій в Україні

Така диспропорція викликає трудову міграцію.

На Київ припадає 60% вакансій в Україні
Фото: oreninform.ru

На українському ринку праці спостерігається суттєва диспропорція. У першому півріччі 58% всіх вакансій в країні пропонували в Києві, на частку ще п'яти регіонів припадала ще чверть пропозицій про роботу. Таким чином, на решту 19 областей і Крим припадає тільки 17% вакансій.

Згідно з підрахунками порталу hh.ua, у Києві також найнижче співвідношення кількості резюме до вакансій - його показник не сягає навіть 2,5 (тобто на одну вакансію менше за трьох претендентів), тимчасом як в Одесі, наприклад, він становить в середньому 3,43.

Така диспропорція призводить до значної трудової міграції у великі міста і в першу чергу в столицю. Найбільш мобільними на ринку праці є менеджери з продажу, IT-фахівці і керівні працівники.

Для всіх найголовнішим мотиватором переїзду є економічний чинник.

Водночас у цілому Україна як роботодавець - не дуже приваблива країна. З тих, хто хоче працювати в нашій країні, 94% вже проживають тут і тільки 6% готові розглядати пропозиції для переїзду з-за кордону.

У свою чергу найпопулярнішими регіонами для українців, що працюють в офісах, залишаються країни Західної Європи, Росія. Трохи менш популярні США та Канада.

Нагадаємо, в Києві працюють 40% українських IT-спеціалістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram