ГоловнаЕкономікаФінанси

Італійський прем'єр: падіння євро обернеться трагедією

Маріо Монті побачив наближення кінця кризи в Італії.

Італійський прем'єр: падіння євро обернеться трагедією
Фото: italynews.ru

Нездатність лідерів єврозони забезпечити стабільність єдиної валюти обернеться трагедією для єврозони. Таку думку висловив прем'єр-міністр Італії Маріо Монті.

"Євро - це вершина європейської споруди. Для всіх нас його падіння обернеться трагедією, якщо глави держав і урядів не зможуть знайти баланс у поглядах Півночі та Півдня", - заявив він.

При цьому італійський прем'єр поквапився не згущувати фарби завчасно і взагалі висловив досить оптимістичну думку про те, що в окремо взятій Італії вже можна побачити кінець економічної кризи. "Зараз економіка Італії перебуває в кращому стані, ніж роком раніше", - підкреслив прем'єр.

Говорячи про режим жорсткої економії, в якій змушена існувати Італія під керівництвом Монті, глава кабінету міністрів знову виступив на підтримку нинішніх реформ. При цьому Монті зазначив, що ніхто і ніколи не обіцяв італійцям негайного ефекту від цих реформ.

Водночас глава кабінету міністрів заявив, що першочергова мета режиму бюджетної дисципліни - зниження дохідності держоблігацій Італії. У цьому питанні Монті оголосив про досягнення бажаного ефекту - прибутковість італійських бондів падає швидше, ніж очікувалося.

Нагадаємо, мінфін Греції попереджає про можливий вихід країни з єврозони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram