ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії фіксують нові спалахи африканської чуми свиней

Захворювання зафіксували в сусідній з Україною області.

У Росії фіксують нові спалахи африканської чуми свиней

Африканська чума свиней продовжує поширюватися по Росії. Нові спалахи цього захворювання були зафіксовані в чотирьох регіонах, повідомили в Россільгоспнагляді.

Так, вірус африканської чуми було виявлено в померлій свині в приватному господарстві в одному з сіл Ярославської області. У сусідній Тверській області захворювання продовжує поширюватися як серед диких кнурів, так і серед домашніх свиней, причому навіть у районах, де раніше воно не фіксувалося.

У сусідній з Україною Ростовській області захворювання зареєстровано в Целінському районі на фермі, на якій містилося 960 свиней. Попередній спалах захворювання на території області було зафіксовано на початку листопада минулого року в Азовському районі.

У Краснодарському краї спалах зареєстровано в одному з особистих підсобних господарств селища Іллінське. В господарстві утримується три свині, відстань до найближчого вогнища африканської чуми свиней становить близько 50 км.

Нагадаємо, африканська чума свиней з'явилася і в Україні. У липні вірус виявили в загиблих свинях у Запорізькій області. Імовірним джерелом інфекції могло бути завезення відпочивальниками з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram