ГоловнаЕкономікаФінанси

Зростання попиту на валюту - наслідок політики Кабміну, - думка

Уряд взяв ринок, як бика за роги, і вимагає з нього золоті яйця.

Зростання попиту на валюту - наслідок політики Кабміну, - думка
Фото: Макс Левин

Зростання попиту на валюту серед населення є наслідком економічної політики держави.

Про це в блозі на LB.ua пише Сергій Перепел, керівник ГО "Українська ліга платників податків".

Він нагадав, що чиста купівля українцями у банків іноземної валюти в липні 2012 року становила $810,4 млн, що є рекордним показником поточного року, і в серпні така тенденція не змінюється. При цьому останні два місяці стали рекордними за валютними внесками громадян у банки.

"Все це фактор уряду і його економічної політики "невмотивованого регулювання", коли ринок взяли як "бика за роги", при цьому думають що це "корова, яка дає золоті яйця", - пише Перепел.

На його думку, українці абсолютно не довіряють заявам глави Кабміну Миколи Азарова, сприймаючи їх зовсім навпаки. "Прем'єр-міністр Микола Азаров написав у Facebook, що курс гривні до долара не буде 15 UAH/USD після виборів Верховної Ради. Цього достатньо, щоб звичайний громадянин сприйняв слова прем'єра загрозливими і такими, що пророкують крах української економіки", - іронізує він.

При цьому Перепел вважає, що через кілька місяців в Україні зміниться уряд, і новому прем'єру доведеться розбиратися з девальвацією гривні та її наслідками, а Азаров за неї вже не відповідатиме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram