ГоловнаЕкономікаБізнес

Експерт розповів, за скільки можна продати "Кримський Титан"

Головний претендент на придбання активу - Дмитро Фірташ.

Експерт розповів, за скільки можна продати "Кримський Титан"
Фото: news.online.ua

Вартість пакета акцій ПАТ "Кримський Титан", яке держава збирається приватизувати, може становити від 400 млн грн до 1,2 млрд грн.

Про це в коментарі LB.ua сказав Олександр Паращій, керівник аналітичного департаменту Concorde Capital.

"Ринкова вартість такого активу зараз близько 2,2-2,3 млрд грн. З урахуванням його боргу в 1,5 млрд грн 50% капіталу можуть коштувати близько 400 млн грн. Без урахування боргу - 1,1-1,2 млрд", - зазначив він.

На думку експерта, основним претендентом на купівлю цього активу може стати бізнесмен Дмитро Фірташ, який зараз контролює 50% -1 акція "Кримського Титану", а участь у приватизаційному конкурсі іноземних компаній є малоймовірною.

Нагадаємо, в липні Кабмін вирішив передати акції холдингової компанії "Титан Україна" Фонду держмайна, щоб надалі продати 100% акцій "Сумихімпрому" і ДАК "Титан", а також 50% +1 акцію "Кримського Титану".

"Кримський Титан" є одним з найбільших виробників діоксиду титану в Східній Європі, якому належать 2% світового ринку діоксиду титану пігментного. Експорт продукції здійснюють у 53 країни світу, і становить він близько 70% загальних обсягів виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram