ГоловнаЕкономікаБізнес

Великий бізнес інвестує в хлібозаводи

Найбільша частка - у "регіонала" Лещинського.

Великий бізнес інвестує в хлібозаводи
Фото: nikbiss.blogspot.com

Народний депутат від Партії регіонів і донецький підприємець Олександр Лещинський активно нарощує потужності з виробництва хліба по всій Україні. Про це у статті для LB.ua пише Дмитро Уляницький.

Підконтрольна Лещинському група Lauffer (холдинг із випічки хліба "Золотий врожай" і з виробництва борошна "Урожай") за останній рік скупила акції провідних виробників хліба відразу в п'яти регіонах України. Спочатку це було дніпропетровське ПАТ "Хліб", потім луганський "Коровай", слідом - харківське ПАТ "Хлібозавод "Салтівський". І вже зовсім недавно "під крило" бізнесмена потрапив холдинг "Т і С", який виробляє хліб для одеситів і кримчан. Олександру Лещинському також приписують інтерес до "Київхлібу", однак офіційної інформації з цього приводу немає.

Водночас серед пекарів є й інші великі виробники. Під Києвом у Вишгородському районі запустив свій новий завод холдинг "Хлібні інвестиції" нардепа від БЮТ Юрія Триндюка. Другий хлібозавод під Києвом у Васильківському районі планує запустити компанія "Кулиничі" харківського підприємця Володимира Мисика. Обидві компанії вже серед лідерів українського ринку хліба, однак, підкоривши столицю, зможуть претендувати на статус національних виробників.

Нагадаємо, на Буковині подорожчає хліб.

Источник: оценка участников рынка
Источник: оценка участников рынка

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram