ГоловнаЕкономікаБізнес

life :) посварився з МТС

До конфлікту притягнуто АМКУ.

life :) посварився з МТС

Мобільний оператор life:) поскаржився на свого конкурента - оператора МТС - в Антимонопольний комітет. Компанія вважає, що МТС порушує конкурентне законодавство.

"Астеліт" звернувся в АМКУ з метою привернути увагу комітету до неконкурентних дій мобільного оператора "МТС" - завищеної вартості дзвінків із мережі МТС на мережі інших операторів у регіонах, де МТС домінує. Наприклад, у Донецькій області, де частка МТС перевищує 80%", - йдеться в повідомленні life :).

На думку оператора life :), цей підхід виключає розвиток конкуренції і доцільність звернення абонентів оператора МТС до послуг інших мобільних операторів у таких регіонах, а також є серйозною дискримінацією їх мешканців, які змушені платити більше порівняно з жителями інших областей України.

У повідомленні наголошено, що в тарифі МТС "Супер МТС без плати за з'єднання і поповнень-25", який діє на території Київської області та в низці інших областей, вартість хвилини дзвінка на номери абонентів інших операторів становить 0,25 грн/хв, тоді як аналогічна вартість дзвінка в тарифному плані "Супер МТС без плати за з'єднання", який пропонують у Донецькій області, становить 1,20 грн/хв.

У МТС такі звинувачення вважають необґрунтованими. "1,20 грн/хв - це стандартний тариф для дзвінків на мережі інших операторів у тарифах лінійки "Супер МТС", які діють на всій території України, не тільки в Донецьку та Луганську", - розповіли в прес-службі МТС. У компанії зазначають, що тарифи "МТС" орієнтовані на різні потреби і моделі користування абонентів, наприклад, тарифи "Супер МТС" - для тих, хто телефонує в основному всередині мережі. Але є й інші тарифи з дешевими дзвінками на мережі інших операторів, вони також поширюються на всю територію країни, в тому числі на Донецьк і Луганськ.

"Про відсутність конкуренції говорити не доводиться - якщо абонентів щось перестає влаштовувати, вони просто переходять на інший тариф або до іншого оператора. Благо - пропозицій на ринку більш ніж достатньо", - додав представник прес-служби компанії "МТС Україна". Він також повідомив, що всі ці тарифи існують на ринку ще з 2008 року, абоненти користувалися і продовжують ними користуватися.

Нагадаємо, МТС і life :) входять до трійки найбільших мобільних операторів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram