ГоловнаЕкономікаДержава
Спецтема
Коррупция - СТОП!

Компанія "регіоналів" обслуговуватиме розкішні вертольоти "Чорноморнафтогазу"

Тендер вартістю 160 млн грн виграла київська авіакомпанія "Марс РК".

Компанія "регіоналів" обслуговуватиме розкішні вертольоти "Чорноморнафтогазу"
Вертолет Augusta

"Чорноморнафтогаз", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", вибрала для експлуатації вертольотів Augusta київську авіакомпанію "Марс РК", близьку до Партії регіонів. Про це пише "Экономическая правда" з посиланням на тендерну документацію.

"Марс РК" обслуговуватиме три розкішні вертольоти "Чорноморнафтогазу" - два марки Augusta AW 139 і один марки Augusta А109С. Компанія надаватиме послуги 35 місяців за 160 млн грн (приблизно $20 млн). Для порівняння, новий вертоліт Augusta AW 139 коштує $13,4 млн. Цікаво, що компанія "Марс РК" уже вигравала конкурси "Чорноморнафтогазу". Зокрема, у травні компанія перемогла в тендері на 94,5 млн грн щодо обслуговування вертолітних майданчиків.

Згідно з Єдиним держреєстром юросіб, засновниками ТОВ "Марс РК" є п'ятеро громадян України: Анастасія Олегівна Шевченко-Катамадзе, Андрій Юрійович Прохоров, Анатолій Павлович Кудрін, Анатолій Петрович Осадчий і Володимир Залманович Поляковський. Щонайменше двоє з них пов'язані з Партією регіонів.

Перша є невісткою посла Грузії в Україні Григола Катамадзе та донькою колишнього гендиректора державного заводу "Авіант" Олега Шевченка. Він же 2006 року став депутатом Київради від Партії регіонів.

Анатолій Кудрін був гендиректором держкомпанії "Завод 410 цивільної авіації". 2001 року заснував організацію Партії регіонів у Солом'янському районі Києві, а зараз працює радником нардепа від Партії регіонів Максима Луцького.

Ще двоє - Андрій Прохоров і Володимир Поляковський - є, судячи з усього, бізнес-партнерами Кудріна (утрьох вони мають іншу фірму - ТОВ "А.Т.А."). Журналістам також не вдалося знайти інформацію про п'ятого співзасновника компанії "Марс РК" Анатолія Осадчого.

Нагадаємо,  раніше "Чорноморнафтогаз" купив побутові приміщення за ціною квартир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram