ГоловнаЕкономікаБізнес

Німеччина погрожує залишити Грецію без фінансової допомоги

Від Афін вимагають виконати свої обіцянки.

Німеччина погрожує залишити Грецію без фінансової допомоги
Фото: EPA/UPG

Німеччина може заблокувати виділення фінансової допомоги Греції.

Як повідомляє The Daily Mail із посиланням на Міхаеля Фухса, другу людину в партії ХДС Анґели Меркель, ФРН накладе вето на майбутні рішення ЄС про допомогу, якщо Греція не виконає обіцянки щодо виконання заходів економії, які давали в обмін на попередні транші.

Фухс заявив, що Німеччина досягла "меж того, що може витримати". Він також не погодився на поступки. "Навіть якщо склянка наполовину повна, цього недостатньо для нового траншу", - наглосив партійний лідер.

Інспектори так званої "трійки", до якої входять ЄС, МВФ і Європейський Центробанк, винесуть свій вердикт про виконання Грецією своїх зобов'язань до середини вересня. Тільки після цього Афіни зможуть отримати від Брюсселя наступний транш в розмірі 25 млрд євро. Якщо черговий транш від ЄС не буде отримано восени, Греції загрожує дефолт до кінця року, оскільки грошей на виплату боргів у Афін недостатньо.

Нагадаємо, агентство Standard & Poor's змінило прогноз за довгостроковим кредитним рейтингом Греції зі стабільного на негативний. Негативний прогноз означає, що в найближчому майбутньому рейтинг Греції, який нині на "сміттєвому" рівні "ССС", може бути знижено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram