ГоловнаЕкономікаБізнес

WikiLeaks оприлюднив інформацію про таємну систему стеження

У США камери спостереження використовують для пошуку терористів.

WikiLeaks оприлюднив інформацію про таємну систему стеження
Фото: ict-online.ru

На сайті WikiLeaks з'явилася інформація про таємну глобальну системі спостереження TrapWare, призначену для боротьби з тероризмом. Про це пише сайт "Тексти".

Згідно з даними, які містить листування керівників розвідувальної компанії Stratfor, TrapWire призначена для того, щоб збирати інформацію про пов'язані між собою події в різних місцях. Вона використовує камери спостереження, встановлені різними охоронними і спеціальними службами в декількох містах США та Європи, які передають у зашифрованому вигляді матеріали зйомок у єдиний центр, де їх перевіряють за допомогою певних алгоритмів.

Система автоматично виокремлює обличчя людей, номерні знаки автомобілів, людей із "підозрілою" поведінкою, зіставляє наявність осіб біля важливих об'єктів. Тобто якщо терористи наближаються кілька разів для огляду і дослідження будь-якого об'єкта, система повинна їх вирахувати. Є підстави вважати, що система використовує інформацію кількох відкритих баз даних про людей і компанії.

Зараз оцінки про масштаб системи різняться. Власне з листування відомо, що TrapWire встановили поряд із важливими об'єктами у Вашингтоні, Лондоні та в нью-йоркському метро, а також у більшості казино Лас-Вегаса. У планах авторів TrapWire було її поширення у великих торгових мережах на кшталт WallMart і в системах громадського транспорту великих міст.

Одразу після появи цієї інформації WikiLeaks зазнав потужної DDoS-атаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram