ГоловнаЕкономікаБізнес

Microsoft відстежує злочини в Нью-Йорку

Поліція Нью-Йорка буде отримувати 30% від продажів системи.

Microsoft відстежує злочини в Нью-Йорку

Один з найбільших у світі розробників програмного забезпечення Microsoft і поліція Нью-Йорка (NYPD) тестують нову систему відстеження злочинів. Про це пише dvice із посиланням на прес-реліз поліції.

Комп'ютерна система, використовуючи різні технології, відстежує можливі замахи на порушення закону і самі злочини в режимі реального часу. Під час виявлення загрози система про це повідомляє (загроза може бути дуже різною - дивний багаж, забута валіза, активність злочинців, фіксація розшукуваного номера автомобіля).

Система використовує 3 тисячі поліцейських камер, різного типу сенсори, поліцейську базу даних (включно з історією злочинів, географічні дані й інше), картування місцевості в режимі реального часу, зчитувачі автомобільних номерів і таке інше. Усе це працює з єдиною метою - аналіз ситуації та попередження можливого порушення.

Проект отримав назву Domain Awareness System. За згоду брати участь у проекті NYPD отримуватиме 30% доходів від продажів системи в майбутньому.

Схожа система зображена у фантастичному фільмі "Особлива думка" (Minority Report, 2002) Стівена Спілберга, де поліція зазирає в майбутнє, щоб зупинити злочинців. У картині порушників карають ще до того, як вони переступили закон. Головний герой картини (Том Круз) вірить в ефективність системи до того часу, поки вона не називає злочинцем його самого.

Переклад Хабрахабр

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram