ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров обіцяє зводити будинки "максимум за 60 днів"

Влада згадала про панельні будинки пізнього СРСР.

Азаров обіцяє зводити будинки "максимум за 60 днів"
Фото: Макс Левин

Кабмін має намір поставити будівництво доступного житла на потік вже 2013 року. Для цього чиновники хочуть налагодити випуск залізобетонних плит (панелей) на домобудівних комбінатах, щоб потім із них на будмайданчиках швидко зводити висотки. Завдання місцевої влади - підготувати майданчик для збирання будинку, підвести всі необхідні комунікації.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив у Сумах, де він вручав ключі першим покупцям квартир за програмою пільгового кредитування під 3%.

Микола Азаров зазначив, що індустріальні методи зведення житла дозволять будувати не 5 тис., а 100 тис. квартир на рік. Причому на зведення одного будинку піде "максимум 60 днів".

Збірні залізобетонні конструкції були популярними у 80-х роках СРСР. Основна перевага технології в тому, що ключові технологічні процеси відбуваються на заводі. Це дозволяє досягти високих показників термінів виготовлення і якості конструкцій (наприклад, попередньо напружений ("гнучкий") залізобетон можна виготовити тільки в заводських умовах).

Вадою збірних будинків є масовість виробництва і, як наслідок, неможливість випускати широкий асортимент конструкцій. У підсумку з'являється велика кількість однотипних будівель ("коробок").

Нагадаємо, в Росії теж буде пільгова іпотека.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram