ГоловнаЕкономікаБізнес

Сервери "піратського" ​​сайту в Україні арештували через Мексику

У Мексиці порушили кримінальну справу проти "піратської" фірми, яка зберігала дані в Україні.

Сервери "піратського" ​​сайту в Україні арештували через Мексику
Фото: mctb.ru

Сервери одного з найбільших світових торент-трекерів Demonoid вимкнули після того, як у Мексиці проти компанії порушили кримінальну справу, пише "Коммерсантъ-Украина". Діяльністю українського партнера мексиканської фірми зацікавився Інтерпол.

Торент-трекер дозволяє користувачам персональних комп'ютерів обмінюватися даними (програмами, фільмами і музикою), зокрема і без згоди власників авторських прав. Правовласники вимагають, щоб торент-трекери контролювали свій контент і стирали заборонені для безкоштовного поширення твори.

Порушення кримінальної справи проти Demonoid - друга велика перемога правовласників над торент-трекером. Досі найгучнішим розглядом вважали суд над творцями компанії The Pirate Bay.

2009 року Міжнародна федерація виробників фонограм (IFPI) звинуватила цей найбільший у світі торент-трекер у порушенні авторських прав і зажадала компенсації в розмірі $3,5 млн, а також тюремного ув'язнення для чотирьох засновників ресурсу терміном на рік. Троє з них подали апеляцію, внаслідок чого їхні терміни ув'язнення зменшили до 10, 8 і 4 місяців, а штраф підвищили до $6,5 млн. Зараз вони оскаржують рішення шведського суду в Європейському суді з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram