ГоловнаЕкономікаБізнес

Через МВС зупинилася торгівля машинами

Відсутність довідок-рахунків не дозволяє салонам продавати автомобілі.

Через МВС зупинилася торгівля машинами

Повна відсутність довідок-рахунків, які видає ДАІ, зупинило торгівлю автомобілями. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААіД) Олега Назаренка.

Без зазначених довідок автомобіль не можна продати. У підсумку втрат зазнають не тільки торговці, але й держбюджет - від недонадходження податків і зборів.

"Довідок не те, що не вистачає, їх узагалі немає, зайдіть на офіційний сайт ДАІ. Питання до департаменту ресурсного забезпечення МВС України, вони невідомо з яких причин вчасно не замовили необхідної кількості довідок і виходить, що навіть салони, які проплатили гроші, рахунок -довідки не отримали", - говорить Назаренко.

Поки дилери не продають машини, імпортери не завозять нових. Отже на податках втрачає і митниця, пояснює голова Асоціації.

Водночас зупинка торгівлі не позначиться на цінах на авто, оскільки дилери заздалегідь узгоджують відпускні ціни з заводами-виробниками.

У березні 2012 року відбулася подібна ситуація, коли через брак транзитних номерів, без яких неможливо зробити продаж транспортного засобу, на короткий час весь авторинок був паралізований.

ВААіД письмово звернулася до влади, щоб якомога швидше розблокувати роботу автомобільного ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram