ГоловнаЕкономікаБізнес

Ізраїль оцінює стан економіки за запитами в Google

Аналітики центробанку країни вивчають кількість запитів за ключовими словами.

Ізраїль оцінює стан економіки за запитами в Google

Банк Ізраїлю став звертатися до пошукових запитів Google, щоб оцінити економічний стан країни, повідомляє Bfm.ru з посиланням на Bloomberg. Дослідження банку показало, що, аналізуючи ключові слова - від аеробіки до холодильників, можна задовго до офіційних прогнозів передбачити поведінку ринку.

Старший економіст Центробанку Ізраїлю Таня Сухой випустила докладне дослідження, в якому прив'язала популярність пошукових запитів в Google до споживчого попиту. Цим зацікавилися Центробанки Чилі, Англії та інших країн. З'ясувалося, що за допомогою пошукових запитів можна прогнозувати велику кількість економічних показників - і продаж автомобілів, і безробіття. Google оновлює рейтинг запитів протягом одного-трьох днів, тому інформація, яка потрапляє в руки експертам, завжди актуальна.

"Банки дивилися як в дзеркало заднього виду, коли вирішили звернутися до цих даних", - сказав професор Массачусетського технологічного інституту в Кембриджі Ерік Бріньолфссон. За його словами, якщо б, наприклад, ФРС США мала доступ до такої інформації, вона була б в змозі робити точніші прогнози щодо ринку житла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram