ГоловнаЕкономікаБізнес

Банкірів судитимуть за маніпуляції з LIBOR

Нью-йоркський Berkshire Bank подав до суду на 16 світових банків.

Банкірів судитимуть за маніпуляції з LIBOR

Американський Berkshire Bank (11 відділень у Нью-Йорку і Нью-Джерсі) подав до суду на 16 світових банків, які визначають ставку LIBOR із серпня 2007-го до травня 2010 року. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

LIBOR - лондонська міжбанківська ставка пропозиції (від англ. London Interbank Offered Rate) - середньозважена процентна ставка за кредитами на лондонському міжбанківському ринку. Фіксується Британською банківською асоціацією починаючи з 1985 року щодня об 11:00 за західноєвропейським часом на підставі даних, що їх надають 16 обраних банків.

На LIBOR орієнтуються процентні ставки низки інших фінансових продуктів. 2009 рокуі російська газета "Ведомости" писала, що від ставки LIBOR залежать фінансові продукти на суму $ 360 трлн.

У липні стало відомо, що деякі банки намагалися маніпулювати ставкою LIBOR у власних інтересах.

У позові, поданому до окружного суду США в Нью-Йорку, Berkshire Bank звинувачує банкірів у штучному заниженні ставки LIBOR, через що банк зазнав втрат. Цей позов може стати основою і для позовів інших кредитних організацій, повідомляють Dow Jones і The Wall Street Journal.

Нагадаємо, американські банки стануть співвласниками біржі в Австралії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram