ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов і Новинський отримають контроль над "Запоріжсталлю"

Група "Метінвест" має намір сконцентрувати більше ніж 50% акцій меткомбінату.

Ахметов і Новинський отримають контроль над "Запоріжсталлю"
Фото: life.zp.ua

Група "Метінвест" (71,25% належить СКМ Ріната Ахметова, а 23,75% - "Смарт-холдингу" Вадима Новинського) має намір сконцентрувати 50,0032% металургійного комбінату "Запоріжсталь", йдеться в повідомленні компанії.

"Метінвест" придбав 40,0032% акцій, ще 1% акцій придбала неназвана група інвесторів. Вони отримали не тільки акції "Запоріжсталь", але й акції інших активів групи "Індустріал" Ігоря Дворецького і Віталія Сацького.

"У майбутньому "Метінвест" планує завершити консолідацію контрольного пакета (придбати 1% акцій комбінату, що належать групі інвесторів, сконцентрувавши 50,0032% акцій). Всі необхідні дозволи на консолідацію контрольного пакета акцій комбінату "Запоріжсталь" були отримані "Метінвестом" в антимонопольних органах України та інших країн", - йдеться в повідомленні компанії.

У липні 2011 року "Метінвест" спільно з іншими інвесторами придбав 50% гірничо-металургійних активів групи "Індустріал" за $416 млн. Одночасно "Метінвест" разом з іншими інвесторами придбав опціон, дійсний до 4 серпня, на купівлю решти 50%.

Нагадаємо, син Ахметова входить у наглядову раду "Метінвесту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram