ГоловнаЕкономікаДержава

У Кінаха розкритикували пропозиції податкової

УСПП закликає податкову переглянути свої плани.

У Кінаха розкритикували пропозиції податкової

Економічна рада Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), в яку входить понад 70 асоціацій та об'єднань бізнесу, проаналізувала Концепцію реформування податкової системи України, яку підготувала Державна податкова служба (ДПС). Про це повідомляє прес-служба УСПП.

2 серпня УСПП обговорить Концепцію з представниками ДПС і Мінфіну.

"Недоцільним є введення різних ставок для імпортних операцій для послуг і низки галузей (12%) порівняно з іншими операціями (7%), що може привести до ланцюжка деструктивних змін в економіці", - коментує ініціативи ДПС колишній прем'єр-міністр, народний депутат і керівник УСПП Анатолій Кінах.

На думку УСПП, введення 2,5% податку з обігу без урахування прибутковості бізнесу може призвести до зростання податкового навантаження. За рентабельності 20% підприємство отримає навантаження на чистий дохід у 12,5%. При зниженні рентабельності вдвічі навантаження вдвічі зростає (до 25%). Тобто від такої новації користь відчують тільки високоприбуткові види діяльності. УСПП пропонує ввести податок з обігу для деяких видів діяльності на рівні 0,5-1%.

Запропонований податковою податок з обігу стане перешкодою й для нових інвестицій, адже капітальні вкладення влетять бізнесменам у копієчку. Експортери, які заробляють на обсязі, а не на маржі, також не зрадіють новому податку.

УСПП також пропонує не вводити різні ставки ПДВ, достатньо буде їх зафіксувати на рівні 10-15%.

Нагадаємо, Кінах виступив проти обмеження експорту зерна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram