ГоловнаЕкономікаБізнес

США зацікавилися присвоєнням рейтингів S&P

Власники агентства обурені.

США зацікавилися присвоєнням рейтингів S&P

Рейтингова діяльність агентства Standard&Poor's зацікавила владу США.

Як повідомляє Associated Press, американський Мін'юст і Комісія з цінних паперів і бірж почала розслідування, запідозривши, що агентство порушило федеральне законодавство під час присвоєння рейтингів.

McGraw-Hill Companies Inc., яка володіє S&P, повідомила, що звинувачення в порушенні американського законодавства є безпідставними. Компанія має намір "рішуче й енергійно" захищати законність діяльності агентства. Водночас у McGraw-Hill Companies Inc. не уточнили, які саме рейтинги привернули увагу регуляторів США. Проте раніше рейтингові агентства, зокрема Standard&Poor's, критикували за невиправдано високі рейтинги іпотечних цінних паперів, що могло сприяти кризі 2007-2008 років.

Нагадаємо, в березні

Standard&Poor's погіршило прогноз рейтингів України зі "стабільного" до "негативного" (тобто допускає зниження протягом найближчого року), що спровокувало відверто негативну реакцію української влади. Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що для зниження рейтингу України немає жодних об'єктивних підстав. При цьому депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов відкрито заявив, що об'єктивність S&P сумнівна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram