ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін відстежуватиме перевезення спирту за спідометром

Учасники ринку дивуються, як це допоможе боротьбі з тіньовим обігом.

Кабмін відстежуватиме перевезення спирту за спідометром
Фото: rferl.org

Міністерство фінансів пропонує посилити контроль за обігом спирту, щоб вивести його з тіні, пише "Коммерсантъ-Украина".

Окрім контролю за ввезенням спирту на склад підприємства, що виготовляє горілку та лікеро-горілчані вироби, шляхом проставлення штампів у товарно-транспортній накладній, інспектор буде відстежувати вивезення сировини зі спиртзаводу. Транспортування та відвантаження спирту без позначки податківця в накладній запропоновано заборонити.

Під час ввезення та вивезення спирту з акцизного складу ДПС буде фіксувати час і показники спідометра транспортного засобу. "Якщо автомобіль проїхав більше, ніж визначено в дорожньому аркуші, то, можливо, він кудись заїжджав, розбавляв спирт або зливав. У разі якогось форс-мажору водій зможе пояснити причини перевищення. Тим, хто працює чесно, цих норм боятися нічого", - пояснюють таку ініціативу в ДПС.

Однак, за словами учасників ринку, вимога фіксувати показники спідометрів діє вже кілька місяців, і тепер влада просто хоче узаконити її.

Водно

час учасники ринку впевнені, що фіксування показників спідометрів - це лише про людське око. "Накрутити лічильники не становить особливих труднощів, а довести, що це відбулося, практично неможливо. При цьому зараз водії не відповідають за такі дії", - говорить джерело в одній з алкогольних компаній. "Самі показники нічого не дадуть, потрібно пломбувати спідометри. Сказавши "а", потрібно говорити й "б", - додає гендиректор компанії "Алкогольні традиції" Роман Вашколуп.

Нагадаємо, податкова міліція на початку року заявила про плани протягом 12 місяців знищити

тіньовий ринок горілки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram