ГоловнаЕкономікаФінанси

"Оранта" заявляє про рейдерську атаку

Керівник страхової компанії звернувся в міліцію.

"Оранта" заявляє про рейдерську атаку

Страхова компанія "Оранта" звернулася до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка із заявою про злочин, який передбачено ст. 182 КК України (порушення недоторканності приватного життя). Про це журналістів повідомив голова правління "Оранти" Ігор Пугачов.

За його словами, невідомі особи отримали доступ до персональних даних клієнтів страхової компанії. Багато клієнтів отримали SMS-повідомлення із закликом відвідати найближче відділення компанії. Повідомлення отримали й ті, хто не мав страхових випадків, і ті, з ким компанія вже розрахувалася.

Одночасно в інтернет-ЗМІ з'явилася ціла серія публікацій, що паплюжать ім'я компанії "Оранта". Замовники чорного піару хотіли підірвати довіру до компанії, вважає Пугачов.

Тим часом 23 липня в компанію звернувся представник компанії West Midlands Holdings Corp. (Британські Віргінські о-ви) О. Бородинець з інформацією про намір викупити акції "Оранти". Автор листа просив інформацію, необхідну для отримання дозволу Антимонопольного комітету на економічну концентрацію.

Британська компанія просить передати документи на київську адресу ТОВ "Інвестиційна група "ІНЕКО" (президент - Денис Копилов). Хоча, за інформацією Ігоря Пугачова, значна частина акціонерів не збираються продавати свої акції.

Раніше, 17 липня, в офіційному виданні "Відомості ДКЦПФР" №133 з'являлася інформація про намір West Midlands Holdings Corp. і пов'язаних з нею осіб придбати більш ніж 50% простих акцій "Оранти". Водночас повідомлялося, що ця корпорація разом із пов'язаними з нею особами наразі акціями "Оранти" не володіють.

З усього зазначеного Ігор Пугачов робить висновок про спробу рейдерської атаки на компанію.

Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" входить до п'ятірки найбільших українських компаній класичного страхування. Має майже 800 структурних підрозділів у обласних центрах, містах і районах України.

За даними Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, в першому кварталі 2012 року 13,74% акцій страховика належали кіпрській компанії Backwood Holdings Limited, 35,17% - АТ "БТА Банк" (Казахстан).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram