ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія повстала проти гамбургерів

Головний санлікар РФ Геннадій Онищенко облаяв їжу з McDonald's.

Росія повстала проти гамбургерів
Фото: www.ekonomika-sevastopol.in.ua

Лютий ворог українських сироварів і грузинських виноробів Геннадій Онищенко, головний санлікар Росії, виступив з різкою критикою гамбургерів. "Це не наша їжа", - заявив чиновник в інтерв'ю російському "Интерфаксу". Як пише The Washington Post, так Онищенко відреагував на скаргу москвички, яка нібито виявила у своєму макчикені хробаків.

"Я нагадую нашим громадянам, що гамбургери, навіть без хробаків, не є правильним вибором харчування для населення Москви і Росії. Їжа ця - не наша", - сказав Онищенко в понеділок.

Заява чиновника спричинила шквал критики в російському сегменті Інтернету. Користувачі писали, що так само Геннадій Онищенко міг би порадити росіянам відмовитися від борщу (українська страва), гуляшу (угорська) або від компоту (родом з Польщі). Не кажучи вже про американську картоплю.

На заяву санлікаря відреагували і в мережі McDonald's. Компанія не знайшла "сторонніх предметів" у сендвічах типу макчикен і назвала якість і безпеку їжі своїм найвищим пріоритетом. Компанія також заявила, що її співробітники та незалежні організації регулярно перевіряють продукцію McDonald's - від ферм до прилавків. До речі, "Росспоживнагляд" Геннадія Онищенка також регулярно перевіряє ресторани McDonald's.

Нагадаємо, нещодавно Онищенко грозився закрити українсько-російський кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram