ГоловнаЕкономікаБізнес

Moody's обіцяє Nokia похмуре майбутнє

Трансформація бізнесу Nokia в сегменті смартфонів вимагає великих грошових вливань.

Moody's обіцяє Nokia похмуре майбутнє

Рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу, корпоративний кредитний рейтинг і рейтинг імовірності дефолту виробника стільникових телефонів - фінської компанії Nokia до рівня Ва3 з рівня Ва1. Про це повідомляє РБК-Украина.

Moody's підтвердило короткостроковий пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії на рівні Not-Prime. Прогноз за всіма рейтингами залишається "негативним", говориться в оприлюдненому прес-релізі Moody's.

"Дані рейтингові дії відображають нашу позицію, згідно з якою трансформація бізнесу Nokia в сегменті смартфонів вимагає вливання більшого обсягу коштів і призведе до більш значних операційних збитків у наступні квартали, ніж передбачалося раніше", - пояснив віце-президент Moody's Вольфганг Драк.

"Повернення до прибутковості в сегменті Devices&Services (D&S) зі смартфонами на новій операційній системі Windows Phone 8 не можна вважати гарантованим", - додав він.

Повернення до прибутковості .. зі смартфонами на новій операційній системі Windows Phone 8 не можна вважати гарантованим

У II кварталі Nokia повідомила про негативну операційну маржу в сегменті (D&S) на рівні 9,1%, що виявилося значно гірше, ніж мінус 5%, які Moody's вважає порівнянними з рейтингом Ва1.

Нагадаємо, Nokia закриває офіси в Китаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram