ГоловнаЕкономікаБізнес

"Тріолан" не має наміру повертати ТВi у свою мережу

У провайдера посилаються на рішення Нацкомісії з питань телебачення.

"Тріолан" не має наміру повертати ТВi у свою мережу

Телеканал ТВi найближчим часом не буде відновлено в мережі кабельного оператора "Тріолан", пише "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на директора провайдера Вадима Сидоренка.

За даними оператора, зникнення ТВі було пов'язано з технічними проблемами, і щоб частота "не дармувала", на неї під'єднали телеканал Нацбанка БТБ.

Однак тепер повернути ТВi не вдається. Річ у тому, що 11 липня Нацрада з телебачення і радіомовлення зобов'язала всіх кабельних операторів ввести у свої соціальні пакети всі канали, що отримали ліцензію на цифрове ефірне мовлення - це 32 канали, зокрема БТБ (раніше в соцпакет входили 16-19 каналів).

"Тепер якщо ми замінимо цей канал на ТВі, у Нацради виникне закономірне запитання - чому ми прибрали з мережі обов'язковий канал, якщо він уже там був", - зазначив Сидоренко. За його словами, повернути ТВi можна, тільки домовившись із якимось іншим каналом. "Природно, ніхто не захоче добровільно йти з мережі", - додав він.

Нагадаємо, "Тріолан" позбавив можливість дивитися ТВі частину жителів 11 міст України: Києва, Луганська, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Донецька, Полтави, Сімферополя, Сум, Харкова і Чугуєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram