ГоловнаЕкономікаБізнес

Путін: будівництво "Південного потоку" завершать протягом двох років

Президент РФ заявив, проект реалізують, незважаючи на європейську кризу.

Путін: будівництво "Південного потоку" завершать протягом двох років

"Газпром" й італійська компанія Eni почнуть будівництво газопроводу до кінця цього року, його завершать протягом двох років.

Президент РФ Володимир Путін підтвердив намір усіх сторін, які беруть участь у будівництві газопроводу "Південний потік", реалізувати всі затверджені плани, незважаючи на кризові явища в єврозоні.

"Це загальноєвропейський багатосторонній проект, у якому зацікавлена більшість наших великих споживачів у Європі. Упевнений, цей проект буде реалізовано", - сказав Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Маріо Монті в понеділок, 23 липня.

Він нагадав, що "Газпром" та італійська компанія Eni почнуть будівництво газопроводу до кінця нинішнього року, його завершать протягом двох років.

Незважаючи на те, що під час кризи споживання газу скорочується, зазначив президент, після важких часів настають сприятливі. Обсяг споживання газу в Європі зростатиме, оскільки деякі великі держави відмовляються від ядерної енергетики. "Нам уже зрозуміло, хто і в яких обсягах буде купувати продукт, який прийде "Південним потоком", дном Чорного моря, до наших споживачів у Західній Європі. Проекти не починаються без попередньої контрактної роботи", - сказав Путін.

Монті й собі повідомив, що проект "Південний потік" він розглядає як новий важливий важіль, необхідний Європейському Союзу й Італії для розвитку.

Як повідомляли, в червні президент Росії Володимир Путін заявив про те, що будівництво газопроводу "Південний потік" розпочнеться наприкінці року. Газопровід складатиметься з чотирьох ниток потужністю по 15,57 млрд куб. м кожна. Введення в дію першої з них наразі назначено на грудень 2015 року, виведення на повну потужність (63 млрд куб. м) - на 2018 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram