ГоловнаЕкономікаФінанси

Колобов не вважає високою ціну розміщення євробондів

Міністр провів порівняння України з Італією та Іспанією.

Колобов не вважає високою ціну розміщення євробондів
Фото: comments.ua

Міністр фінансів Юрій Колобов вважає, що відсоток, під який було продано державні єврооблігації (9,25%), не є високим.

"Хтось може говорити, що дорого ми взяли, хтось каже - дешево, успішно - не успішно. Я просто для порівняння скажу: припустімо, якщо 3-4 роки тому, коли для України вважалося успішним розміщення на рівні 7-8%, то Італія, Іспанія, Португалія розміщували на рівні 4-5%. При тому, що тепер вони розміщують на рівні 7-8%. Це означає, що наш індикативний рівень, якщо брати шляхом елементарного математичного підрахунку, десь на рівні 10,5-11%. І нам пропонували таке розміщення, багато було пропозицій, але ми вважали, що це занадто дорого для нашої країни", - сказав він в інтерв'ю телеканалу БТБ.

Водночас Колобов зазначив, що спочатку була думка, що Україна зможе продати єврооблігації в коридорі 9,50-9,75%.

"Ми стартували з коридору 9,50-9,75%, при цьому планували залучити всього лише $ 500 млн. Участь брали близько 260 інвесторів, обсяг заявок був на рівні $ 7 млрд", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Україна 17 липня розмістила єврооблігацій на $2 млрд, хоча спочатку планували, що обсяг емісії становитиме лише $ 1 млрд. Термін обігу паперів - 5 років (до 24 липня 2017 року). Перша виплата доходу відбудеться 24 січня 2013 року (дохід за облігаціями виплачуватимуть раз на півроку). Лід-менеджерами з розміщення паперів виступили JP Morgan, Morgan Stanley, VTB Capital і "Трійка Діалог".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram