ГоловнаЕкономікаБізнес

Український ринок нерухомості став менш прозорим, - оцінка

Країна втратила 15 місць у світовому рейтингу.

Український ринок нерухомості став менш прозорим, - оцінка

Україна опустилася з 46-го на 61-ше місце в індексі прозорості світових ринків нерухомості 2012 року, що його склала консалтингова компанія Jones Lang LaSalle.

Найбільш прозорий ринок нерухомості в США, за ними з невеликим відривом ідуть Великобританія і Австралія. У категорію "С" із високою прозорістю входять також Нідерланди, Нова Зеландія, Канада, Франція, Фінляндія, Швеція і Швейцарія.

До числа країн із найнижчим рівнем прозорості входять Венесуела, Монголія, Туніс, Гана, Ірак, Пакистан, Алжир, Ангола, Нігерія і Судан. У цей перелік потрапила Білорусь.

"Поточні результати свідчать про взаємозв'язок між обсягами інвестицій у нерухомість і прозорістю ринків. Усі ринки, на яких упродовж останніх двох років спостерігалися найвищі темпи зростання обсягів прямих інвестицій в комерційну нерухомість, як-от Бразилія, Туреччина, Індонезія та В'єтнам, входять до першої десятки світових лідерів із поліпшення прозорості", - вважають у компанії.

Індекс прозорості світових ринків нерухомості, вперше опублікований 1999 року, складає компанія Jones Lang LaSalle і її підрозділ LaSalle Investment Management на основі сукупності кількісних ринкових даних та інформації, зібраної шляхом опитування міжнародного бізнес-співтовариства.

На кожному ринку проводили загальний аналіз 83 різних факторів, які було згруповано за 13 тематичними питаннями, що враховує як фундаментальні показники ринків і нормативно-правову базу, так і особливості укладення угод.

Нагадаємо, протягом 2011 року нотаріуси України посвідчили понад 254,5 тис. договорів купівлі-продажу квартир і житлових будинків. Зазначена кількість угод майже на 12% перевищила показники 2010 року (близько 224,9 тис. договорів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram