ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк почав боротьбу з "поганими" кредитами

Оцінити масштабність програми реструктуризації боргів у банку не змогли.

ПриватБанк почав боротьбу з "поганими" кредитами
Фото: superstas.com

Найбільший за активами банк країни - ПриватБанк - у липні почав реструктуризацію проблемних кредитів фізичних осіб, повідомили "Коммерсантъ-Украина" юристи, які представляють інтереси клієнтів установи в судах.

У рамках реструктуризації банк вирішив списувати всі нараховані за період прострочення за кредитами відсотки, пені та штрафи, а залишок заборгованості - пролонгувати під 0,12% річних. Терміни в кожному випадку індивідуальні. Втім, у договорі прописано, що в разі зриву графіка платежів до позичальника застосовують штрафні санкції, враховуючи 1,16% від суми залишку за кожен день прострочення.

У ПриватБанку підтвердили умови реструктуризації та додали, що настільки лояльні умови застосовують до позичальників, які віддали в заставу автомобіль або іпотеку, а також за картковими кредитами. Оцінити масштабність програми реструктуризації в банку не змогли.

Бажання ПриватБанку провести реструктуризацію роздрібних боргів фінансисти пояснюють прагненням знизити розмір проблемного портфеля і розформувати резерви. За даними ПриватБанку, до кінця травня у нього було 23,24 млрд грн резервів під проблемні кредити. Зниження резервів позитивно позначиться на прибутку.

Нагадаємо, ПриватБанк - єдина не російська фінустанова, яка увійшла в десятку найбільших банків СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram