ГоловнаЕкономікаФінанси

Банки продовжують підвищувати ставки за депозитами

Учасники ринку вважають, що така ситуація триватиме до кінця року.

Банки продовжують підвищувати ставки за депозитами
Фото: Макс Левин

Індекс банківських ставок за річними гривневими вкладами для населення UIRD уперше з травня 2011 року перевищив 17% і сягнув 17,12%, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

В агентстві Thomson Reuters, що розраховує індекс, повідомили, що його підвищення спровокували два банки: "Банк Кредит Дніпро" підняв ставку з 16,75% до 17,5%, а "Кредитпромбанк" - з 17% до 20%.

Однак до 17-відсоткового рівня планують підтягуватися і більші банки.

Банки змушені підвищувати прибутковість депозитів для залучення більшої кількості клієнтів через відсутність ліквідності. І учасники ринку вважають, що така ситуація триватиме до кінця року.

Тим часом експерти радять вкладникам розміщувати свої кошти на короткі терміни. "Все залежить від розміру установи. Великі банки мають у своєму розпорядженні великі ресурси, їх ставки до кінця літа збільшаться максимум на 1%. У дрібних і середніх установ діапазон зростання становитиме 1,5-2%. Проведення виборів не гарантує ні підвищення, ні зниження ставок. Усе залежатиме від економічної політики, яку проводить уряд спільно з НБУ. Тому нині краще розміщувати гроші на короткострокові депозити терміном до трьох місяців", - радить начальник департаменту методології та розробки банківських продуктів Єврогазбанку Костянтин Кононенко.

Нагадаємо, Нацбанк намагається зробити валютні депозити менш вигідними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram