ГоловнаЕкономікаДержава

У Кабміні відмовилися від ідеї ввезення нафти без ПДВ

Всередині уряду виникли розбіжності.

У Кабміні відмовилися від ідеї ввезення нафти без ПДВ
Фото: kremenchug.ua

Кабінет Міністрів передумав вводити нульову ставку ПДВ для НАК "Нафтогаз України" під час імпорту нафти.

Як повідомив журналістів заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, таке рішення ухвалено під впливом позиції Міністерства фінансів і Мінекономрозвитку.

"Там є зауваження Міністерства фінансів і Міністерства економіки, й оскільки вони нас не підтримують, то вирішили зняти це питання і поки що відмовитися від цієї ідеї", - сказав він.

Наші друзі в Росії встановили таке мито на вивезення нафти, яке разом із ціною нафти робить за нинішніх цін на заправках нерентабельною переробку нафти

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Макуха уточнив, що на засіданні уряду було скасовано раніше прийняте рішення, яким схвалено законопроект, що передбачає нульову ставку ПДВ на імпорт 1 млн тонн нафти "Нафтогазом".

Нагадаємо, в Україні криза нафтопереробної галузі. Через дорогу імпортну нафту в державі з семи великих нафтопереробників працює тільки Кременчуцький НПЗ і Шебелинський ГПЗ. Безподатковий імпорт був одним із варіантів вирішення проблеми. Крім цього, в уряді, зокрема, розглядають питання введення мита на ввезення нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram