ГоловнаЕкономікаБізнес

МВФ дасть Португалії 1,5 млрд євро

Лісабон похвалили за реформи.

МВФ дасть Португалії 1,5 млрд євро
Фото: obozrevatel.com

Міжнародний валютний фонд схвалив позику Португалії в розмірі 1,48 млрд євро.

Гроші виділятимуть у рамках програми надання фінансової допомоги країні на суму 78 млрд євро. При цьому країну закликали дотримуватися суворої економічної політики та реформ, аби стимулювати стале зростання економіки, повідомляє Reuters.

Представники МВФ вважають, що Португалія може досягти до кінця 2012 року своєї фінансової мети, однак попереджає, що в разі зниження доходів влада не зможе домогтися встановлених показників дефіциту бюджету. Торік дефіцит бюджету Португалії становив 5,9% ВВП. Цей рік Португалія повинна закінчити з дефіцитом 4,5% ВВП, а наступний - 3% ВВП.

МВФ похвалив Португалію за "реалізацію суворої програми", незважаючи на тиск боргової кризи єврозони. У повідомленні наголошено, що реформи, які провела Португалія, щоб підтримати конкурентоспроможність і економічне зростання, є дуже важливими. Однак різке зростання безробіття вимагає подальших реформ у трудовій сфері, упевнені фахівці МВФ.

Нагадаємо, минулого року Євросоюз затвердив фінансову допомогу Португалії в розмірі 78 млрд євро. Передбачають, що 52 млрд євро нададуть як кредити від ЄС, 26 млрд євро - від МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram