ГоловнаЕкономікаДержава

Бойко обіцяє звільняти керівників шахт за недотримання техніки безпеки

Бойко обіцяє звільняти керівників шахт за недотримання техніки безпеки.

Бойко обіцяє звільняти керівників шахт за недотримання техніки безпеки
Фото: Макс Левин

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко погрожує керівникам шахт звільненням за недотримання умов безпеки праці.

Як повідомили в прес-службі відомства, про це він заявив під час засідання постійної комісії з питань промислової безпеки на підприємствах вугільної галузі, на якому розглядали підсумки роботи з охорони праці та промислової безпеки на підприємствах вугільної галузі за I півріччя 2012 року.

Юрій Бойко зазначив, що заходи посилення безпеки на підприємствах вугільної галузі, вжиті спільними зусиллями Міненерговугілля, Держгірпромнагляду та органів нагляду за дотриманням техніки безпеки на вугільних підприємствах, дали позитивні результати. Водночас міністр наголосив, що вимагатиме від керівництва вугільних підприємств принципової позиції під час проведення перевірок дотримання техніки безпеки.

"Ми будемо розглядати відповідність керівництва підприємств посадам, зважаючи на те, наскільки принциповими вони будуть під час перевірок у шахтах і нагляду за дотриманням техніки безпеки. Якщо буде незадовільна тенденція запровадження заходів охорони праці та промислової безпеки на державних об'єднаннях, то такі об'єднання будуть розглядатися як об'єкти для проведення кадрових змін", - зазначив Бойко.

Він додав, що сьогодні, коли вугільна галузь набуває особливого значення для енергетичної безпеки країни, питання техніки безпеки на шахтах виходить на перше місце.

Як повідомляли раніше, Верховна Рада додатково виділила 2,2 млрд грн на програму держпідтримки будівництва та технічного переоснащення вугле- і торфовидобувних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram