ГоловнаЕкономікаБізнес

Дощі вже не допоможуть раннім зерновим, - Кульбіда

Опади можуть сприятливо вплинути тільки на кукурудзу і соняшник.

Дощі вже не допоможуть раннім зерновим, - Кульбіда
Фото: mns.gov.ua

Минулотижневі дощі вже ніяк не вплинуть на врожайність ранніх зернових.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.

"Ті дощі вже нічим не допоможуть раннім зерновим, які на півдні, зокрема в Миколаївській, Херсонській, а також у Кіровоградській і Дніпропетровській областях уже фактично закінчують збирати, а в центрі та північних областях ця компанія тільки починається", - зазначив Кульбіда.

Однак, за словами Кульбіди, ці опади, а також прийдешні позитивно вплинуть на врожай кукурудзи та соняшнику.

"Щодо пізніх культур, то можемо говорити про певне поліпшення умов для вегетації кукурудзи та формування її продуктивних коренів. Звичайно, позитивно вплинуть на формування кошиків соняшнику, і на всі інші культури вони також матимуть позитивний вплив. Але той негативний вплив, який був - він уже відбувся, особливо якщо це стосується критичних періодів розвитку господарських рослин. Тоді це однозначно зумовлює зниження майбутнього врожаю, проте будемо сподіватися, що це зниження буде не таким значним", - зазначив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що на неврожай нарікають відсталі господарства. На його думку, нинішній рівень агротехнологій і селекційної роботи дозволяє навіть за вкрай несприятливих умов отримувати нормальний урожай зернових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram