ГоловнаЕкономікаБізнес

Автопродажі в Україні зросли на 20%

У червні лідерську позицію зберегла за собою корейська марка Hyundai.

Автопродажі в Україні зросли на 20%
Фото: vkurse.ua

Продажі легкових автомобілів в Україну в червні зросли порівняно з червнем минулого року на 20%, повідомляє асоціація "Укравтопром". За червень уперше було зареєстровано 19,7 тис. авто.

Загалом ринок, включно з комерційними автомобілями й автобусами, порівняно з торішнім червнем виріс на 25%. Минулого місяця було здійснено 28,5 тис. первинних реєстрацій автотранспортних засобів.

Червень підтвердив тенденцію зростання, яку фіксували протягом усього першого півріччя. Зокрема, в січні-червні продажі легкових автомобілів зросли на 23%, комерційних - на 55%.

У червні лідерську позицію на ринку нових легкових автомобілів зберегла за собою корейська марка Hyundai із зареєстрованим обсягом продажів 1,8 тис. авто. На друге місце вирвався японський бренд Toyota, який до цього обіймав шосту позицію. Кількість первинних реєстрацій цього бренда в червні становила більш ніж 1,6 тис. авто. Третє місце зберіг за собою український бренд ЗАЗ із результатом 1,6 тис. авто.

Четверта сходинка рейтингу дісталася російській марці ВАЗ. Кількість первинних реєстрацій нових автомобілів марки ВАЗ за звітний період становила 1,5 тис. Замикає ТОП-5 червневого рейтингу нових легкових авто Volkswagen з показником 1,4 тис.

У комерційному сегменті ринку нових автотранспортних засобів лідерство утримує російська марка ГАЗ. Червневий показник первинних реєстрацій автомобілів Горьковського автозаводу становив 287 одиниць. На другій позиції рейтингу - Fiat з результатом 228 шт. Наступна сходинка рейтингу належить німецькому бренду Volkswagen (216 шт.). На четвертому місці Renault - 195 нових комерційних авто. На п'яте місці перемістився Peugeot. Реалізація Peugeot становила 135 авто.

Нагадаємо, що натомість автопродажі в Європі спадають вісім місяців поспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram