ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров задоволений результатами перевірки МВФ

Прем'єр вважає, що фонду час відновлювати кредитування України.

Азаров задоволений результатами перевірки МВФ
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров сподівається на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

В інтерв'ю "Євроньюс" він заявив, що позитивна оцінка реформ в Україні, яку дала Рада директорів МВФ, вселяє оптимізм у перспективи співробітництва України та МВФ.

"Звичайно, саме на це я сподіваюся. Останні мої переговори, як і переговори моїх помічників з керівниками та експертами МВФ намітили головне: у нас є розуміння в цьому питанні, - підкреслив Микола Азаров. - Фахівці МВФ відзначили, що більшість параметрів програми виконується: ми знаходимося в рамках бюджетного дефіциту, встановленого нашою угодою з МВФ, всі наші монетарні показники також в рамках маяків".

Він зазначив, що Україна підтвердила свою кредитоспроможність, зберігаючи водночас гарні темпи зростання економіки.

"Ось цей позитив, який накопичено за останній час, дає нам підстави оптимістично дивитися на можливість продовження нашої співпраці з МВФ", - заявив прем'єр-міністр.

Як повідомляли, Рада директорів Міжнародного валютного фонду напередодні оприлюднила результати перевірки України. Зокрема, Рада директорів МВФ відзначає відновлення економічного зростання в Україні після кризи 2008-2009 років, зниження рівня інфляції і дефіциту держбюджету, високо оцінює зусилля влади з проведення реформ (затвердження нового пенсійного законодавства, Податкового і Митного кодексів). Також Фонд позитивно оцінює прогрес, якого досягли в банківському секторі.

Проте фонд також зазначає, що відновлення економіки України сповільнюється, знижується попит на експортні товари з України та повільно зростають обсяги кредитування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram