ГоловнаЕкономікаФінанси

Отримати валюту населення державі буде нелегко, - думка

Довіра українців до держпаперів низька ще з часів СРСР.

Отримати валюту населення державі буде нелегко, - думка
Фото: www.dragon-broker.com

Успіх валютних казначейських обов'язків для населення, які Мінфін планує випустити восени, буде залежати від того, чи вдасться державі подолати недовіру громадян до держпаперів.

"Щоб ця ініціатива Мінфіну виявилася успішною, владі необхідно подолати низький рівень довіри громадян до державних цінних паперів, успадкованим з радянської епохи", - заявила головний економіст Dragon Capital Олена Белан. Крім того, вона вважає, що уряду потрібно забезпечити високу ліквідність паперів на вторинному ринку.

"Ми вважаємо, уряду вдасться залучити у населення не більше від декількох сотень мільйонів доларів США поточного року, однак новий інструмент потенційно може стати суттєвим джерелом фінансування для уряду в середньостроковій перспективі", - зазначила вона, підкресливши, що потенціал цього інструменту виглядає переконливо - обсяг готівкової валюти поза банківською системою на кінець 2011 року становив $80 млрд.

Нагадаємо, Міністерство фінансів має намір восени випустити валютні казначейські зобов'язання для населення в обсязі $200-300 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram