ГоловнаЕкономікаФінанси

Wikileaks виграв суд у Visa

Проект Ассанжа прорвав фінансову блокаду.

Wikileaks виграв суд у Visa

Проект WikiLeaks виграв в Ісландії суд у компанії Valitor - місцевого оператора платіжної системи VISA.

Суд визнав незаконним блокування компанією благодійних переказів на рахунки компанії Джуліана Ассанжа, повідомляє сайт "Медіаграмотність" з посиланням на прес-реліз WikiLeaks.

2010 року після низки публікацій, у яких розкривалися американські військові та політичні злочини, проект WikiLeaks виявився у фінансовій блокаді - на його рахунку перестали надходити кошти через платіжні системи VISA, MasterCard, Bank of America, PayPal і Western Union. Представники WikiLeaks запевняють, що через банківську блокаду проект не отримав 95% благодійних перерахувань.

Згідно з рішенням суду Рейк'явіка, Valitor повинна забезпечити можливість здійснення пожертвувань на користь WikiLeaks протягом 14 днів. В іншому випадку на Valitor чекає щоденний штраф у розмірі 800 тис. ісландських крон (близько 50 тис. грн).

"Це суттєва перемога проти спроб Вашингтона змусити WikiLeaks мовчати. Нас не змусять мовчати. Економічна цензура - теж цензура. Це неправильно. А коли це робиться за законодавчими межами - це двічі неправильно. Один за одним всі ті, хто мають відношення до спроб цензури WikiLeaks , виявляться на неправильному боці історії", - заявив з цього приводу Ассанж.

Нагадаємо, що раніше Ассанж попросив притулку в Еквадорі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram