ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні очікується падіння врожаю картоплі

У деяких регіонах зберуть на 20-25% менше, ніж минулого року.

В Україні очікується падіння врожаю картоплі
Фото: kozluhasoch.ucoz.ru

Врожай картоплі цього року через несприятливі погодні умови буде нижче від рекордного торішнього, коли було зібрано понад 24 млн тонн.

Про це свідчать дані опитування виробників плодоовочевої продукції. Найсильніше урожай картоплі страждає в східному і центральному регіонах країни, де в деяких областях дощів не було з початку літа і, за оцінками окремих виробників, картоплі вони зберуть на 20-25% менше, ніж минулого року.

На заході та півночі стан плантацій дещо кращий, хоча і тут очікується зниження врожайності на 5-10% порівняно з минулим роком.

"Минулого року в Україні склалися практично ідеальні погодні умови для гарного врожаю картоплі, а цього року ситуація складається, на жаль, не на користь українських фермерів. Економія на засобах захисту та добривах, а також на якісному насіннєвому матеріалі обов'язково позначиться на врожайності. Багато чого залежатиме від погодних умов у липні та серпні, однак вже зараз очевидно, що валовий збір картоплі в Україні буде нижче від торішнього рекордного обсягу ", - пояснює керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.

Якщо не враховувати торішній урожай, в останні роки в Україні регулярно збирають близько 19 млн тонн картоплі.

Нагадаємо, що Кабмін має намір протягом декількох років відмовитися від імпорту овочей і фруктів в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram