ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабельних операторів примусово переводять на "цифру"

У соцпакет включать усі 32 цифрові канали.

Кабельних операторів примусово переводять на "цифру"

Нацрада з телебачення та радіомовлення зобов'язала кабельних операторів включити в соцпакет усі 32 телеканали, які отримали ліцензію на цифрове мовлення, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Незважаючи на те, що аналогове ефірне мовлення буде відключено тільки 2015 року, провайдери кабельних мереж зобов'язані будуть внести в соціальний пакет 32 канали, що отримали ліцензію, вже через місяць.

Таке рішення має стати компенсацією для каналів, які змушені платити провайдеру за цифрове мовлення, незважаючи на те, що поки аудиторія цифрового ефіру мізерно мала.

Тепер аналогові кабельні мережі, середньостатистична місткість яких в Україні - 50-60 каналів, половину з них повинні будуть показувати безкоштовно (канали, що входять у соцпакет, не зобов'язані платити кабельникам). Утім оператори можуть спробувати компенсувати недоотриманий прибуток підвищенням тарифів для інших каналів.

Нагадаємо, мережа для цифрового телебачення, згідно із заявами його провайдера, дозволяє забезпечити цифровим телебаченням 95% українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram