ГоловнаЕкономікаФінанси

Експерт розповів, скільки пива можна придбати за унцію золота

Перевага золота перед банкнотами в тому, що його не можна надрукувати.

Експерт розповів, скільки пива можна придбати за унцію золота

Золото стає дедалі привабливішим як безпечна форма заощаджень в економічно нестабільні часи, вважає експерт Erste Group Рональд Штеферль, який підкреслює поточну високу купівельну спроможність золота.

"Якщо порівнювати ціну на золото з ціною пива, за одну унцію золота на нинішньому мюнхенському фестивалі "Октоберфест" можна придбати 136 літрів пива. Історичний середній показник становить 87 літрів. Пік було досягнуто 1980 року, коли за унцію золота можна було придбати 227 літрів пива", - цитує його прес-служба "Ерсте Банку".

Водночас в Erste Group вважають, що в найближчому майбутньому золото буде тільки дорожчати. "Наш прогноз на наступні 12 місяців - $2000 (зараз - $1590). Оскільки в майбутньому на нас ще чекає етап підйому, ми прогнозуємо довгострокове зростання вартості до щонайменше $2300 за завершення циклу", - зазначає Штеферль.

За його словами, сприятлива ситуація на ринку золота обумовлена відносним браком цього дорогоцінного металу порівняно з банкнотами, які можна надрукувати будь-коли. "Золото високо цінується, тому що річний видобуток щодо резервів є досить низьким. Золоті резерви зростають близько на 1,5% на рік. На відміну від золота, темпи зростання грошових запасів багаторазово перевищують цей показник", - зазначив Штеферль.

Нагадаємо, що за останні 10 років світові ціни на золото зросли більш ніж у 5 разів, а рекорду досягли 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram