ГоловнаЕкономікаДержава

Газове питання в Ялті вирішено не буде, - джерело

Влада замислюється про те, щоб дочекатися 2018 року.

Газове питання в Ялті вирішено не буде, - джерело
Фото: president.gov.ua

Домовленостей про зміни газового контракту в Ялті, де завтра відбудеться засідання українсько-російської міждержкомісії під головуванням президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна, не передбачається, пише "Коммерсант-Украина" з посиланням на джерело в Адміністрації Президента України.

Сторони залишаються на колишніх позиціях - Москві вигідне збереження діючих умов контракту, а Київ не готовий запропонувати компенсатори, які забезпечували б порівнянне збільшення доходів російської сторони. Формально переговори тривають, але надія на їхній успіх в осяжному майбутньому невелика.

"У нас дедалі частіше лунає думка, що варто затягнути пояси і дочекатися 2018 року, після чого підписати новий, реалістичний контракт", - пояснив високопоставлений співрозмовник видання, інформований про подробиці переговорів.

"За всіма прогнозами, нафти по $150 не передбачається, а значить, не буде і захмарних цін на газ, тому екстреної необхідності змінювати договір за будь-яку ціну в України немає. Хоча ми як і раніше наполягаємо, що нинішня вартість неринкова", - додав інший співрозмовник газети.

Нагадаємо, що прем'єр Микола Азаров переконаний, що на засіданні міждержавної комісії вдасться просунутися вперед у врегулюванні газового питання між Україною та Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram