ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ оприлюднив результати перевірки України

Фонд стурбований уповільненням економічного зростання в нашій країні і попереджає про можливі кризи.

МВФ оприлюднив результати перевірки України
Фото: abc.net.au

Учора пізнього вечора Міжнародний валютний фонд (МВФ) поширив інформаційне повідомлення (PIN) №12/72 про підсумки перевірки України в рамках Статті IV Угоди країн-членів МВФ. Йдеться про регулярний нагляд з боку МВФ за економіками держав-членів організації.

Місія МВФ перебувала в Україні з 21 по 28 травня 2012 року. 29 червня Виконавча рада МВФ завершила своє дослідження.

Експерти Фонду дійшли висновку, що спершу Україна продемонструвала потужне відновлення економіки 2010-11 року, після глибокої рецесії, яка виникла внаслідок впливу світової кризи. Але тепер відновлення сповільнюється, спадає попит на експортні товари з України і повільно зростають обсяги кредитування. Зростання економіки цього року очікується на рівні 3%.

При цьому інфляція зросте на 7,4%, що відображає тиск заробітної плати і зростання цін на продовольство. Ослаблення зовнішнього попиту спричинить, як очікується, розширення дефіциту поточного рахунку до 6,5% ВВП.

Ризики залишаються високими через глобальну невизначеність. Різке скорочення світового попиту, стрибки цін на сировинні товари, дефіцит позикових коштів від європейських банків створюють ризики для стабільності України, яка відчуває потребу в зовнішньому фінансуванні.

Повний текст інформаційного повідомлення МВФ російською мовою читайте на LB.ua/Економіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram