ГоловнаЕкономікаБізнес

У дешеву іпотеку повірили понад 8 тис. українців

Їм запропоновано 6 тис. квартир.

У дешеву іпотеку повірили понад 8 тис. українців
Фото: Макс Левин

У державній програмі здешевлення іпотечних кредитів мають намір узяти участь 8,4 тис. громадян.

Про це сьогодні на нараді з регіонами заявив міністр регіонального розвитку і ЖКГ Анатолій Близнюк.

"Цим 8,4 тис. громадянам пропонують 5,967 тис. квартир у 149 об'єктах", - уточнив міністр.

Також він повідомив, що в рамках реалізації програми укладено 63 угоди, в тому числі 23 в Києві. Профінансовано 31 кредит на загальну суму близько 10 млн грн, з яких у Києві 16 кредитів на 6,5 млн грн, шість кредитів у Сумській області на 880 тис. грн, три кредити в Криму на 900 тис. грн, по два кредити в Полтавській і Харківській областях, а також по одному кредиту в Кіровоградській і Чернігівській областях.

Нагадаємо, що влада пом'якшила умови пільгової іпотеки, знявши верхній поріг щомісячного доходу сім'ї, що претендує на отримання позики, збільшивши площу житла, що купують, і дозволивши зменшити перший внесок за кредитом.

Спочатку програму здешевлення іпотеки було затверджено Кабміном 3 травня, а стартувала вона в середині травня. Однак за місяць договори було підписано лише з кількома десятками громадян, що викликало невдоволення прем'єра Миколи Азарова.

Наприкінці червня він заявив, що українці недостатньо поінформовані про програму доступного житла і доручив Мінрегіонбуду звернути на це питання пильну увагу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram