ГоловнаЕкономікаБізнес

Путін хвилюється за єврозону

Президент Росії не бачить способів уникнути кризи в Європі.

Путін хвилюється за єврозону
Фото: EPA/UPG

У понеділок у Москві відбулася нарада президента Росії Володимира Путіна з послами і постійними представниками Росії в інших країнах. У своєму виступі він торкнувся теми кризи в єврозоні, повідомляють "Вести".

"Треба визнати, що поки не проглядається надійність варіантів подолання світової економічної кризи. Ба більше, перспективи стають усе тривожнішими, боргові негаразди єврозони і її сповзання в рецесію - лише верхівка айсберга з невирішених структурних проблем", - заявив Путін, виступаючи на нараді послів і постійних представників Росії в Москві.

"Дефіцит нових моделей розвитку на тлі ерозії лідерства традиційних економічних локомотивів, як-от США, ЄС і Японія, веде до гальмування глобальної динаміки розвитку", - наголосив Путін.

За його словами, боротьба за доступ до ресурсів посилюється, викликаючи незвичайні коливання сировинних та енергетичних ринків.

"Багатовекторність світового розвитку, що загострилася внаслідок кризи, внутрішні соціально-економічні негаразди та проблеми послаблюють домінування так званого історичного Заходу. Це вже факт. І хочу зазначити: нас це абсолютно не радує", - пояснив Путін.

Такі зрушення викликають у Росії тривогу. "Тому що незрозумілі наслідки подій, що відбуваються, цих тектонічних подій світової економіки і, як наслідок, неминучих змін і в розкладі міжнародних сил", - заявив президент Росії.

Нагадаємо, екс-голова Нацбанку Угорщини не радить Україні прагнути в єврозону.

На відео: повний виступ Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram