ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" створює мережу АЗС

НАК розраховує зайняти 5% ринку нафтопродуктів.

"Нафтогаз" створює мережу АЗС
Фото: Макс Левин

НАК "Нафтогаз України" має намір створити мережу брендованих автозаправок, на яких продаватиме паливо спільного з Азовською нафтовою компанією виробництва, пише "Коммерсантъ-Украина".

За словами радника голови правління "Нафтогазу" Фелікса Луньова, до кінця року до неї увійдуть до 250 власних і джоберських (франчайзингових) заправок. Згодом мережу розширять до 300 АЗС.

У "Нафтогазі" планують продавати до 1,1 млн тонн палива (зараз - близько 600 тис. тонн виробництва Шебелинського НПЗ) щорічно. За оцінками експертів, це дозволить зайняти 5% роздрібного ринку нафтопродуктів. Продукція Азовської нафтової компанії з'явилася на ринку нещодавно, її продають під брендом Innovative. Це паливо випускають на збудованому 2011 року НПЗ у Маріуполі потужністю 500 тис. т палива на рік.

Воно відповідає стандартам "Євро-4" і "Євро-5" і є продуктом газоконденсату і легкої казахської нафти з використанням значної кількості біоетанолу, метанолу й інших добавок. Саме тому паливо визнано Держкомітетом з питань енергоефективності альтернативним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram