ГоловнаЕкономікаДержава

S&P підвищило рейтинг Криму

Агентство очікує, що туристичні доходи автономії зростатимуть.

S&P підвищило рейтинг Криму
Фото: oshedgefund.com

Рейтинг Криму від агентства Standard&Poor's підвищено з В- до В.

Окрім того, як зазначено в повідомленні рейтингового агентства, воно підвищило рейтинг автономії за національною шкалою з uaВВВ до uaA-. Прогноз рейтингу стабільний.

Згідно з повідомленням, агентство підвищило рейтинги внаслідок проведення консервативної боргової політики.

"Рейтинги Автономної Республіки Крим відображають думку Standard&Poor's про обмежену передбачуваність доходів і, загалом, незначну фінансову гнучкість доходів і видатків бюджету республіки, високу частку міжбюджетних перерахувань і акцизних платежів у структурі доходів і про значні потреби у видатках у рамках волатильної та недофінансованої української системи міжбюджетних відносин; також враховано низький рівень добробуту регіону", - сказано в повідомленні.

Стабільний прогноз відображає очікування S&P, що доходи бюджету Криму зростатимуть через сприятливе географічне положення цього регіону та прогрес у секторі туризму, а також сподівання, що автономна республіка, як і раніше, проводитиме консервативну боргову політику.

Нагадаємо, в березні S&P погіршило прогноз рейтингів України до "негативного". При цьому було підтверджено довгостроковий рейтинг України B+ і короткостроковий B в іноземній і національній валюті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram