ГоловнаЕкономікаДержава

Спрощенці платитимуть єдиний соцвнесок раз на квартал

Депутати переписали дві статті закону про внесок у загальнообов'язкове страхування.

Спрощенці платитимуть єдиний соцвнесок раз на квартал

Єдиний соцвнесок фізичні особи-підприємці, які працюють за спрощеною системою оподаткування, будуть платити раз на квартал, тоді як раніше законодавство передбачало щомісячну сплату.

Верховна Рада ухвалила сьогодні в цілому відповідний законопроект №9779 (розроблений Кабінетом Міністрів).

Згідно з документом, спрощенці мають сплачувати єдиний соцвнесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, наступного після кварталу.

Щодо фізосіб-підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, та самозайнятих осіб (адвокатів, нотаріусів тощо), ухвалений закон встановлює першій із цих категорій сплату єдиного соцвнеску за підсумками року до 10 лютого наступного року, а для другої категорії - за підсумками року до 1 травня наступного року.

Раніше законодавство передбачало сплату єдиного соцвнеску підприємцями, які працюють за загальною системою оподаткування, та самозайнятими особами раз на рік до 20 числа місяця, наступного після звітного року.

Відповідні зміни Рада внесла до статті 9 і 25 закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Нагадаємо, з 1 січня набув чинності закон, що передбачає розподіл спрощенців на категорії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram