ГоловнаЕкономікаДержава

Україна хоче ЗВТ із країнами Азії та Латинської Америки

Клюєв вважає, що Україна не повинна зациклюватися на стратегічних партнерах.

Україна хоче ЗВТ із країнами Азії та Латинської Америки
Фото: focus.ua

Україна вивчає можливість початку переговорів про створення зони вільної торгівлі з низкою азіатських і латиноамериканських країн.

Згідно з повідомленням прес-служби Ради національної безпеки і оборони, яка посилається на голову відомства Андрія Клюєва, це В'єтнам, Ліван, країни Перської затоки й окремі країни в Латинській Америці.

Крім того, за словами Клюєва, вже завершено переговори з Чорногорією, набула чинності угода з державами Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн), на різних етапах тривають переговори про вільну торгівлю з Канадою, Туреччиною, Ізраїлем і Сербією.

"Україна не повинна зациклюватися тільки на стратегічних партнерах - увага нашої країни має бути прикута до всіх держав, співпраця з якими дає значні переваги для розвитку української економіки і може сприяти її технологічній модернізації. У посланні (Президента Віктора Януковича до Верховної Ради) чітко описано важливість розвитку таких економічних зв'язків, наприклад, із Сингапуром, Брунеєм, Японією, Кубою, Бразилією, Ізраїлем, Туреччиною, Південною Кореєю, Індією та низкою інших країн, а також із регіональними та транснаціональними об'єднаннями", - заявив Клюєв.

Нагадаємо, Україна досі не ратифікувала угоду про ЗВТ із країнами СНД, яку підписано ще в жовтні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram