ГоловнаЕкономікаДержава

Shell розпочне видобуток газу в Харківській області у вересні

Глибина залягання газу - близько 5 км, для видобутку будуть використовувати вертикальний принцип буріння із застосуванням технології гідророзриву пласта.

Shell розпочне видобуток газу в Харківській області у вересні
Фото: http://www.telegraph.co.uk

Компанія Shell розпочне буріння першої свердловини з видобутку газу на території Харківської області у вересні 2012 року.

Про це сказав керівник компанії Shell в Україні Грехем Тайлі.

Він зазначив, що буріння здійснюватимуть у рамках договору про спільну діяльність Shell та "Укргазвидобування".

За його словами, газова свердловина розташована на території Первомайського району Харківської області. Зараз роботи на початковій стадії - підрядник завозить на майданчик необхідне для будівництва свердловини обладнання.

Тайлі нагадав, що Shell у Харківській області видобуватиме не сланцевий газ, а газ з ущільнених порід піщанику, так званий газ центрального басейну. За його словами, глибина залягання газу - близько 5 км, для видобутку застосовуватимуть вертикальний принцип буріння за допомогою технології гідророзриву пласта.

"Компанія Shell має дуже багатий досвід розвідки і видобутку саме газу з ущільнених порід. Ми розвідуємо ущільнені породи в усьому світі, зокрема, в Північній Америці, Європі та Китаї", - сказав Тайлі.

Він запевнив, що Shell може видобувати газ "відповідально, безпечно і без заподіяння шкоди довкіллю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram