ГоловнаЕкономікаДержава

На українські дороги потрібно $33 млрд

Гроші шукатимуть в держбюджеті й у міжнародних кредиторів.

На українські дороги потрібно $33 млрд
Фото: autocentre.ua

На розвиток автомобільних доріг в Україні потрібно 264 млрд грн ($33 млрд) до 2018 року, пише "Коммерсант-Украина".

Цю суму підрахували у Державному дорожньому НДІ ім. Шульгіна, повідомляється на сайті Мінінфраструктури в проекті постанови Кабінету Міністрів про затвердження концепції держпрограми розвитку доріг на 2013-2018 роки.

Із зазначеної суми 37,403 млрд грн потрібно для погашення зобов'язань за кредитами. 96,89 млрд грн необхідно на витратити на будівництво та реконструкцію доріг, 19,27 млрд грн - на капітальний ремонт, 108,3 млрд грн - на експлуатаційне утримання та поточний ремонт доріг і штучних споруд.

Необхідні кошти Україна може отримати переважно за рахунок держбюджету, міжнародних фінансових організацій та залучених під держгарантії кредитів. У міністерстві вважають, що це найбільш прийнятний варіант.

Водночас створення мережі платних доріг в Україні не матиме успіху, впевнені у міністерстві, через малу кількість ділянок з достатньою для їх окупності інтенсивністю автомобільного потоку.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що будівництво доріг в Україні здійснюється дуже повільними темпами. За його словами, в Україні потребують реконструкції та будівництва близько 70 тис. км доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram